Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک: توضیحات نماینده ایران در افغانستان درباره تنش مرزی میان ایران و طالبان، بسته شدن حریم هوایی ترکیه به روی هواپیماهای روس به سمت سوریه، طرح زوج و فرد دختر و پسری طالبان در دانشگاه ها، حضور مستقیم مصطفی الکاظمی در مذاکرات ایران و عربستان و حمله سایبری به وزارت نفت و هواپیمایی سعودی از خاک عراق از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه و جهان در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توضیحات نماینده ایران در افغانستان درباره تنش مرزی میان ایران و طالبان

«حسن کاظمی‌قمی» نماینده ویژه رئیس‌جمهور ایران در امور افغانستان درباره ماجرای امروز مرز دوغارون اظهار داشت: امروز طالبان اقدام به جاده‌سازی بدون هماهنگی قبلی درمحدوده مرز دوغارون و نقض مرز کرد که مرزبانی جمهوری اسلامی ایران مانع شد.

وی افزود: در تماسی که با وزارت کشور و دفاع طالبان صورت گرفت تاکید شد که اقدامات باید متوقف و موضوع در چارچوب کمیسیون عالی مرزی و مدرنیزاسیون اسناد دو کشور حل و فصل شود.

منابع آگاه از ولایت هرات از بروز یک تنش در مرز اسلام‌قلعه میان مرزبانان جمهوری اسلامی ایران و نیروهای طالبان خبر دادند.

به گفته شاهدان عینی این تنش پس از آن بروز کرد که نیروهای مرزی طالبان قصد ساخت یک جاده در منطقه مرزی دو کشور را داشتند که با مخالفت نیروهای مرزبانی جمهوری اسلامی ایران روبرو شدند.

این اقدام ایران با مقاومت نیروهای طالبان مواجه شد و پس از بحث و مشاجره دو طرف به حالت آماده‌باش درآمدند.

یک منبع آگاه در هرات درباره این حادثه گفت که فعلا مرز اسلام‌قلعه تا اطلاع ثانوی بسته شده و نیروهای امنیتی طالبان به سمت مرز در حرکت هستند.

مقامات طالبان تاکنون درباره این حادثه موضعی اتخاذ نکرده‌اند.

بسته شدن حریم هوایی ترکیه به روی هواپیماهای روس به سمت سوریه

وزیر خارجه ترکیه از بسته شدن حریم هوایی این کشور به روی هواپیماهای نظامی روسیه که به سوریه نیرو منتقل می‌کنند، خبر داد.

 مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه شنبه شب در سخنانی اعلام کرد که کشورش مانع از عبور هرگونه هواپیماهای روسیه که به سوریه نیرو منتقل می‎‌کند، خواهد شد.

وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد که حریم هوایی ترکیه برای هواپیماهای حامل نیروهای نظامی از روسیه به سوریه بسته است.

چاووش‌اوغلو با بیان اینکه این موضوع را رییس جمهور ترکیه به ولادیمیر پوتین، همتای روس خود اطلاع داده است، تصریح کرد: ما در فواصل سه ماهه مجوز پرواز هواپیماهای روسیه به سمت سوریه را صادر می‌کردیم که آخرین مورد تا آوریل بود.

وی تأکید کرد که از این پس پروازها متوقف شده است و این روند از طریق گفت‌وگو در مورد توافق مونترو و سایر موارد انجام می‌شود.

طرح زوج و فرد دختر و پسری طالبان در دانشگاه ها

وزارت تحصیلات عالی طالبان اعلام کرده که پس از این دانشجویان دختر و پسر در افغانستان باید در روزهای جداگانه به دانشگاه رفته و در کلاس حاضر شوند.

احمد تقی، سخنگوی وزارت تحصیلات عالی طالبان در توجیه این تصمیم گفته است که "برای اینکه دانشجویان وقت کافی برای کارهای عملی و گروهی داشته باشند و به همین ترتیب استادان بتوانند کارهای آکادمیک و تحقیقی انجام دهند، براساس پیشنهاد شورای علمی دانشگاه کابل، رهبری وزارت تحصیلات عالی تصمیم گرفته است که روند درسی دانشگاه کابل و دانشگاه پلی تکنیک کابل پس از این سه روز برای دختران و سه روز برای پسران برگزار شود."

به گزارش بی.بی.سی این نخستین بار است که در افغانستان اوقات درسی دانشگاه‌ها در این کشور میان دختران و پسران در روزهای جداگانه هفته برگزار می‌شود.

در دور قبلی حاکمیت طالبان بر افغانستان، زنان اجازه آموزش و کار را نداشتند و در هشت ماه گذشته که این گروه بر افغانستان حاکم شده، به دختران بالاتر کلاس از ششم اجازه درس خواندن داده نشده است. هرچند دانشجویان دختر اجازه داشته‌اند در سر کلاس‌های درس‌ خود در دانشگاه‌ها حاضر شوند.

حضور مستقیم مصطفی الکاظمی در مذاکرات ایران و عربستان

یک منبع عراقی به خبرگزاری راشاتودی روسیه گفته است که در پنجمین دور نشست گفت و گوهای هیات های ایرانی و عربستانی که روز شنبه برگزار شد،«مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق نیز حضور یافته است.

این خبرگزاری روسی افزود: منبع آگاه عراقی گفت که علاوه بر الکاظمی، معاون مشاور امنیت ملی ایران و مدیر اطلاعات عربستان سعودی نیز در نشست گفت و گوهای هیات های ایرانی و سعودی شرکت کرده اند.

وی افزود: این نشست مثبت بود و طرفین درباره «مجموعه ای از نقاط تنش زدایی بین ریاض و تهران توافق کردند»؛ همچنین دو طرف بر اتمام مذاکرات امنیتی توافق کردند و وارد مرحله مذاکرات دیپلماتیک خواهند شد.

این منبع عراقی تصریح کرد: انتظار می رود دیدار ششم هیات های ایرانی و سعودی نیز در خاک عراق برگزار شود.

بنا بر اعلام راشاتودی به نقل از منبع آگاه عراقی، «نشست پنجم هیات های ایران و عربستان چند ساعت ادامه یافت، سپس هیات ایرانی به زیارت رفت و هیات سعودی نیز اخیرا بغداد را ترک کرده است.»

خبرگزاری اسپوتنیک روسیه نیز جمعه شب به نقل از منابع آگاه از برگزاری گفت وگوهای میان ایران و عربستان سعودی در فضایی مثبت در بغداد خبر داده و یک منبع آگاه دیپلماتیک تأکید کرده بود که دور پنجم گفت وگوهای میان عربستان سعودی و ایران پنجشنبه در بغداد با حضور نماینده‌ای از سوی دولت عراق برگزار شد، اما در خبر اسپوتنیک نام مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق و حضور او در این دور از مذاکرات به میان نیامده بود.

مذاکرات ایران و عربستان از چند ماه پیش در عراق آغاز شد و با احتساب نشست اخیر، دو طرف تاکنون ۵ دور مذاکره انجام داده‌اند.

«برهم صالح» رئیس جمهور عراق برای اولین بار در ماه می سال ۲۰۲۱ از میزبانی عراق در گفت و گوهای ایران و عربستان و مذاکره مستقیم بین دو کشور بعد از سال‌ها تیرگی روابط خبر داد.

«قاسم الاعرجی»، مشاور امنیت ملی عراق نیز گفته بود که دور پنجم مذاکرات ایران و عربستان در بغداد مهم خواهد بود و دستاورد گفت وگوهای مقام‌های ایرانی و عربستانی در بغداد به بازگشایی سفارت خانه‌های دو کشور می‌انجامد.

حمله سایبری به وزارت نفت و هواپیمایی سعودی از خاک عراق

برابر اعلام برخی منابع عراقی، حمله سایبری گسترده‌ای علیه پایگاه‌های خدماتی حکومتی عربستان سعودی از داخل خاک عراق صورت گرفته و خدمات الکترونیکی وزارت نفت و شرکت هواپیمایی دولتی عربستان را از دسترس خارج کرده است.

صفحات و کانال های خبری نزدیک به گروه های مقاومت عراقی در شبکه های اجتماعی خبر می دهند که این عملیات با نام «شهید ابو فاضل طومر» در ساعت ۲۱:۰۰ روز شنبه به وقت محلی، وزارت نفت و هیأت هواپیمایی عربستان سعودی را هدف گرفته است.

این شبکه ها اعلام کردند: «خواسته ما واضح است؛ ما سیستم داخلی مراکز نفتی عربستان سعودی را به خاطر احترام ماه مبارک رمضان تعطیل نکردیم (اشاره به تعطیلی خدمات الکترونیکی و نه بیشتر) اما می‌گوییم جنگ بیهوده علیه یمن و چاپ کتاب‌های تکفیری تروریستی و صادرات آن به جهان را متوقف کنید...»

ابوفاضل طومر که این عملیات سایبری به نام او انجام شده است، شهیدی یمنی و فرمانده ای معروف به فداکاری های بی بدیل در جبهه دفاع یمن در برابر تجاوزگری ائتلاف سعودی است که در نهم فوریه سال ۲۰۲۱ میلادی به شهادت رسید.

پیش‌تر در ۳۱ فروردین ماه، منابع خبری عراق گزارش دادند: حمله سایبری گسترده به وب‌سایت‌ها و سرورهای رژیم صهیونیستی برای دومین روز متوالی از خاک عراق باعث توقف سایت فرودگاه بن گوریون در تل آویو شد.

قبل از آن، در حمله گسترده بامداد چهارشنبه گذشته نیز هکرهای عراقی به پایگاه‌ها و رسانه‌های رژیم صهیونیستی، این پایگاه‌ها از جمله شبکه تلویزیونی رسمی اسرائیل (شبکه ۹) را از دسترس خارج کردند.

بامداد چهارشنبه گذشته، گروه های مقاومت عراقی در شبکه های اجتماعی اعلام کردند که این حملات گسترده را هکرها به پایگاه های اینترنتی رژیم صهیونیستی و تعدادی از پایگاه های رسمی اسرائیلی آغاز کردند.

منابع اسرائیلی نیز اذعان کردند که حملات گسترده به پایگاه های اینترنتی رسمی و رسانه ای این رژیم در مقیاسی بی سابقه رخ داد. شبکه ۹ تلویزیون رژیم صهیونیستی، شبکه ۱۱ اسرائیل و شبکه «کن» سه پایگاه رسانه ای مهم اسرائیلی است که از دسترس خارج شده بود.

گفته می شود گروه هکری عراقی به نام «فریق الطاهره» آن عملیات وسیع را انجام داد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماه رمضان میانکاله شب قدر جوشن کبیر دعای روز بیست و یکم رمضان تحولات خاورمیانه تحولات بین المللی ایران و آمریکا عربستان روسیه چین اروپا اسرائیل و فلسطین افغانستان ماه رمضان میانکاله شب قدر جوشن کبیر دعای روز بیست و یکم رمضان مذاکرات ایران و عربستان بسته شدن حریم هوایی روی هواپیماهای افغانستان درباره حریم هوایی ترکیه هواپیماهای روس رژیم صهیونیستی هیات های ایران عربستان سعودی مصطفی الکاظمی دانشگاه ها سمت سوریه میان ایران حمله سایبری وزارت نفت نماینده ای پایگاه ها منبع آگاه خاک عراق دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۵۶۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟

آیا دولت بایدن برای نجات رژیم صهیونیستی از انزوا و شکست بین‌المللی، عربستان را پیش پای اسرائیل قربانی می‌کند؟

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: در حالی که پایتخت‌ها، شهرها و دانشگاه‌های بسیاری از کشورهای جهان شاهد گسترده‌ترین اعتراضات ضد صهیونیستی است، وزیر خارجه آمریکا پس از دیدار با همتای سعودی در ریاض مدعی شد: «روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود. اقدام دوطرفه عربستان و آمریکا در رابطه با پرونده عادی‌سازی روابط با اسرائیل در مراحل پایانی است. آمریکا و عربستان سعودی طی یک ماه گذشته درباره عادی‌سازی روابط میان ریاض و اسرائیل اقداماتی انجام دادند».

فیصل بن‌فرحان وزیر خارجه عربستان هم گفته است: «به مراحل نهائی توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم». این در حالی است که بلینکن با وقاحت گفته است: اسرائیل برنامه‌ای برای حفاظت از غیرنظامیان در حمله به «رفح» در جنوب غزه ندارد.

بلینکن در نشست با وزیران شورای همکاری خلیج‌فارس هم، خواستار سیستم دفاعی یکپارچه در مقابل ایران شد و ادعا کرد: رویارویی ایران با اسرائیل، نیاز به یکپارچگی دفاعی بیشتر را نشان می‌دهد. این حمله، تهدید حاد و فزاینده ایران را نشان می‌دهد، اما همچنین ضرورت همکاری ما در زمینه دفاع یکپارچه را نشان می‌دهد.

اظهارات بلینکن مبنی بر این که آمریکا و عربستان طی یک ماه گذشته درباره عادی‌سازی روابط میان ریاض و اسرائیل اقداماتی انجام دادند، در حالی است که تشدید جنایت‌های اسرائیل در ماه‌های اخیر، موجب برانگیختگی گسترده جهانی و همچنین آماده شدن محاکم بین‌المللی برای صدور حکم تعقیب و بازداشت مقامات جنایتکار صهیونیست شده است. در میدان نظامی نیز تحلیلگران، از قطعیت شکست اسرائیل خبر می‌دهند و این علاوه‌بر ضربت راهبردی تحقیرآمیزی بود که اسرائیل از ایران خورد.

در چنین شرایطی به نظر می‌رسد دولت بایدن و نتانیاهو اصرار دارند دولت‌هایی مانند سعودی، اردن و امارات را قربانی کنند تا هر طور که شده اسرائیل را از باتلاقی که در آن دست‌وپا می‌زند، بیرون بکشند.

پیش از این، دیوید هرست، سردبیر وب‌سایت آمریکایی میدل‌ایست‌آی با اشاره به نقش‌آفرینی اردن، هنگام حمله ایران به اسرائیل هشدار داده بود: «در حالی که مردم اردن، شلیک موشک‌های ایرانی به اهداف خود در اسرائیل را تشویق می‌کردند، ارتش اردن آنها را از طرف اسرائیل سرنگون می‌کرد. اسرائیل ممکن است این واقعیت که متحدان واقعی دارد را جشن بگیرد، اما با این کار، مشروعیت دوستان خود را به طرز مُهلکی تضعیف می‌کند».

البته ایران در آن حمله، پایگاه‌های جاسوسی و نظامی اسرائیل از جمله پایگاه نواتیم را که حفاظت‌شده‌ترین پایگاه نظامی دنیا توصیف می‌شود، درهم کوبید و فقط ذلت و خفّت ماجرا برای شاه خائن اردن بماند.

بیگاری کشیدن اخیر از عربستان و واداشتن او به انتحار با باقی‌مانده حیثیت خود نزد ملت‌های مسلمان، در حالی است که میدل‌ایست مانیتور، آبان ۱۴۰۰ با اشاره به «گاو شیرده» توصیف‌شدن سعودی از سوی ترامپ نوشت: «زمانی که ترامپ، عربستان را گاو شیرده توصیف کرد، بن‌سلمان احساس توهین نکرد. او چرا در مقابل توهین‌های مداوم رهبران غربی سکوت می‌کند، اما در لبنان تنش ایجاد می‌کند؟».

دونالد ترامپ سال ۱۳۹۵ در حالی که هنوز رئیس‌جمهور نشده بود، گفته بود: «عربستان برای ما مانند گاوی شیرده است که هر وقت دیگر نتواند دلار و طلا بدهد، دستور ذبح آن را صادر می‌کنیم و این واقعیتی است که همه دوستان و دشمنان آمریکا به ویژه خود مقامات سعودی از آن آگاهند. عربستان، باید سه‌چهارم ثروتش را به آمریکا بابت حمایت‌های ما بپردازد».

او پس از ریاست‌جمهوری هم در جریان نشست خبری مشترک با سران لتونی، لیتوانی و استونی گفته بود: «می‌خواهم از سوریه خارج شویم و به کشورمان بازگردیم، می‌خواهم کشور خود را بازسازی کنم، هفت تریلیون دلار صرف کردیم اما هیچ چیزی نگرفتیم. ما در این مورد خیلی جدی فکر می‌کنیم و به‌زودی در این مورد تصمیم قطعی خواهیم گرفت. من به ریاض گفتم اگر می‌خواهید در این‌جا بمانیم، پس هزینه‌اش را بپردازید». ترامپ، اردیبهشت ۱۳۹۷ هم در دیدار با محمد بن‌سلمان گفت: «عربستان سعودی جزو خریداران بزرگ ما بوده است. [خطاب به بن‌سلمان] یکی از سرمایه‌گذاری‌های بزرگ شما خرید سهام و اقلام مختلف و تولید شغل برای آمریکایی‌ها است. من در ماه می در ریاض بودم. صدها میلیارد دلار به ایالات‌متحده بازگرداندیم. ما این را می‌دانیم و آنها هم می‌دانند». ترامپ سپس با نشان دادن چند لوح درباره خریدهای سعودی گفت: «اینها بعضی از چیزهایی هستند که از ما خریده‌اند. این یکی سه میلیارد دلار است، آن ۵۳۳میلیون دلار و آن یکی ۵۲۵میلیون دلار. این پول‌ها برای شما چیزی نیست؛ بیشتر بخرید این ۸۸۰میلیون دلار، این ۶۴۵میلیون دلار، این یکی ۶میلیارد دلار...».

اما بیش از صد میلیارد خرید نظامی از آمریکا- فقط ظرف یکی دو سال- نتوانست عربستان را به هنگام حمله متجاوزانه به یمن و تلافی‌شدن از سوی انصارالله، از گرداب نجات دهد و مانع از فرود آمدن موشک‌های در مناطق نفتی و نظامی شود. حالا هم به نظر می‌رسد اگر پای عربستان بیش از گذشته به بازی جنایتکارانه اسرائیل و آمریکا سُر بخورد، طرفی که بیش از همه زیان خواهد کرد، دولت سعودی است. مقاومت یمن نشان داده که کمترین ملاحظه‌ای درباره حامیان جنایات رژیم صهیونیستی ندارد.

دیگر خبرها

  • ادعای ترکیه مبنی بر کشتن ۴۳ تروریست در یک هفته
  • تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی میان اتاق تبریز و فدراسیون اتاق‌های سوریه
  • با توافق الاتحاد: بنزما به رئال بازگشت (عکس)
  • بسته شدن حریم هوایی پاریس در افتتاحیه المپیک
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • مذاکرات اطلاعاتی- امنیتی ترکیه و سومالی
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • ادعاها درباره اجرای توافق مهم میان ایران و طالبان
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟